Tuesday, March 29, 2011

Makan-Makan Kat Sri Pattani

Kedai makan Sri Pattani .. dari pandangan sisi ..

Adik aku, Tam .. teringin nak makan ikan bakar .. jadi aku cakap kat dia, ikan bakar yang sedap kat area sini tak ade .. kalau kat Sg.Rengit tu ade ler .. kat Sri Pattani .. lepas jambatan menghala ke Pengerang berdepan dengan Medan Ikan Bakar Sg.Rengit .. sebab kat medan tu dah tak de orang jual ikan bakar lagik .. yang ada jual kat situ cuma burger ngan abc cendol .. haha .. patutnya tukar jek nama dia medan burger .. haha ..

Kami gerak dalam pukul 8.45 malam .. sampai sana lebih kurang 9.30 malam ler .. umaaiii .. ramainya orang .. musti lama nak tunggu makanan siap ni, kata abah .. huhu .. tak pe la .. nak buat cam mana .. dah sampai pun .. tunggu jek ler kan ..

Hajat hati nak makan ikan bakar .. tapi hajat tak kesampaian .. orang yang bakar ikan tu cuti ler pulak .. tak de orang yang pandai buat sambal ikan bakar tu, kata si tukang ambik order kami tu .. aisyeh .. nak tak nak order ikan 3 rasa jek la .. bukan tu aje .. sotong bertepung, kangkung belacan ngan tomyam campur .. nasi putih sudah semestinya ..

Setelah mengorder .. kena ler tunggu .. bab ni ler yang lemah ni .. kalau tunggu sekejap tak pe .. ni mengguji kesabaran betul .. tam, main game kat hp, ayen sampai abis air dia minum .. pastu order lagik .. aisy pulak main kejar-kejar dengan kucing .. mak pulak dah tersengguk-sengguk ..ngantuk ler tu .. haha .. abah jangan ditanya .. dia tu tak reti duduk diam .. bila nampak je orang yang dia kenal .. terus melekat kat situ .. mak kata kacau orang nak makan jek abah tu .. mana tak nyer .. dia asik bercakap jek dengan orang tu .. sampai orang tu nak makan pun tak kenyang .. haha .. tau-tau dah abis nasi dalam pinggan dia .. tak perasan pun .. haha ..

Ayen minum air tak lepas-lepas .. sampai habis .. haha

Aisy main dengan batu .. kucing dah lari .. takut tengok mamat gengster ni .. huhu

Tam sambil tunggu main game hp .. busan ..

Air sampai habis ais nya menunggu makanan tak kunjung tiba .. huhu ..

Akhirnya, makanan yang diorder pun sampai .. tapi tomyam tak sampai lagik .. tak pe .. bedal apa yang ada dulu .. sotong goreng bertepung makan dengan sos cili .. memang marvelus .. sedap sangat .. tepung nya garing .. kena rasa masin manis nya .. pendek kata memang sedap ler .. berbaloi menunggu lama .. haha .. ikan siakap 3 rasa pun sedap jugak .. kuahnya merah .. ada sesetengah kedai kuah ikan nya tak merah .. tapi pedas nya tetap menyengat .. huhu ... lada kecik ler katakan .. ayen dah bersunggut .. tomyam dia tak sampai-sampai lagik .. sampai jek tomyam, si tukang antar tu .. berulang-ulang kali cakap mintak maaf sebab lambat buat tomyam .. hehe .. kita orang cakap tak ape ... padahal dah bersunggut-sunggut .. haha .. plastik tul kitaorang ni .. haha

Ini  menu utama ler .. ikan siakap 3 rasa ..

Sotong goreng bertepung .. lihat ler bertapa ranggup tepungnyer .. huhu .. dihidangkan bersama sos cili cair ngan sambal belacan ngan hirisan timun ...

Ini semua makanan yang kitaorang order .. sedap nyer ..

Tam makan tak toleh-toleh .. pelawa pun tak .. huhu .. jemput makan ..

Siap makan, orang makin ramai datang .. adik aku, tam gi bayar .. dia belanja ini malam ... semua sekali kena Rm 50.30 .. hmm .. dia kata murah .. huhu .. ada can dia nak belanja makan kat sini lagik .. huhu .. i likeeee

2 comments:

Anonymous said...

Memang murah giler....kalau kat terengganu dah tentu 80 ringgit ke atas.

aznanie said...

salam ...
oo murah ea ..alhamdulilah ... kat terengganu kos hidup tinggi kot .. maklumla negeri minyak .. orang2 nya pun poket tebal .. hehe

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...