Saturday, April 28, 2012

Welcome Si Putih Viva .. Hehe

Tanggal 27/4/2012 .. jam 5.30 petang .. detik paling bermakna dalam hidup adik aku, Tam .. di mana dia berjaya memiliki sebuah kereta Perodua Viva Elite 1.0 ... selepas memiliki sebuah motosikal  kini dia memiliki sebuah kereta pula .. dasyat adik aku ni, mengumpul harta di usia muda ... muda ker??? hehe ... lepas ni nak beli umah pulak kata dia .. wah .. wah ... bagus .. bagus ... aku bangga dengan adik ku yang sorang ni ...
 Permandangan di dalam Pusat Jualan Perodua Plentong ....



Si putih  Tam ... hehe ... 
Kami beramai-ramai gi ke Perodua kat Plentong untuk amik kereta dia .. mak, abah, en.suami ku, aku, anak-anak, ayen dan aisy, si pemilik keta, Tam dan suami dia, Nua .. hehe ... satu family gi tengok tam amik keta .. yang si tam pulak malu .. kata dia keta kecik jek tapi yang ikut amik punyalah ramai ... hehe .. ala .. apa yang nak di malukan .. kecik pun kereta jugak .. kau ada???? tak de ... tak de .. haha

Berurusan dengan Perodua ni cam smooth jek ... tak banyak kerenah ... gi Perodua, tengok-tengok kereta .. pastu submit order .. pastu test drive .. pastu sales Perodua tu submit loan kat Bank .. alhamdulilah .. lulus ... pastu sign agreement jual beli ngan bank .. pastu amik kereta ... senang dan mudah .. urusannya ambil masa tak lebih dari 2 minggu ...

Setelah diberi penerangan tentang kereta, sign lagi .. pastu gi kat kereta pulak .. check apa yang ada kat kereta Viva tu ... check semuanya .. tengok apa yang tercatat kat list yang diberi tu ada tak pada kereta tu ... check model enjin ... radio kereta .. alatan dalam kereta ... tayar spare .. peralatan tukar tayar kereta ... aksesori kereta ... ada calar ke kat body .. hehe .. itu aku yang check ... semasa orang sibuk check kereta .. aku sibuk la snap pic .. haha .. itulah kerja aku sebagai penulis blog .. hahahaha ...
 Sales Perodua, Pn. Siti sedang memberi penerangan tentang enjin kereta Viva ... check enjin dan sebagainya la ...
 Check bahagian dalam kereta pulak ... Tam dan suaminya, Nua begitu tekun mendengar penerangan dari Pn.Siti ...
Check tayar spare dan alatan menukar tayar ... bersungguh-sungguh Tam melihat apa yang di tunjukkan Pn.Siti walaupun cuaca cukup panas dan peluh mencurah-curah membasahi baju ... hehe ...

Settle semuanya ... suami tam, Nua yang pandu kereta bawak balik ... Tam takut nak bawak ... maklum le .. tak biasa bawak kereta ... masih cuak-cuak lagi ... kena berlatih biasakan diri dengan kereta dulu baru berani nak drive ... gituuuuu

Terima kasih yang tak terhingga kepada sales Perodua, Pn.Siti yang setia melayani kerenah kami sepanjang urusan pembelian kereta Viva ini ... layanan mesra dan senyuman yang tak pernah lekang dari bibir walaupun mungkin hati sedang membara atau kepenatan tubuh badan ke hulu ke hilir menguruskan urusan pembelian kereta ini ... jadi, kepada sesiapa yang berhajat nak beli kereta di Perodua, leh la jumpa saya .. saya bawak gi jumpa sales Perodua ni ... hehe
 Tam dan suaminya, Nua ... bergambar kenangan bersama sales Perodua, Pn.Siti di kereta Viva yang baru di milikinya ...

1 comments:

hajiMete said...

sonoknyer dpt kete baru kannns.. ehhhee

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...