Sunday, June 30, 2013

Majlis Perkahwinan Eka

 
 Selamat pengantin baru buat Eka dan Emy ... semoga kekal bahagia hingga ke syurga ... amin

Hari ni adalah hari persandingan anak jiranku ... kami panggil dia dengan nama timangannya Eka .. nama sebenarnya Nur Atikah ... setelah setahun di ikat oleh jejaka yang berjaya menawan hatinya ... pada 29/6/2013 rasmilah Eka menjadi isteri kepada Emy ... alhamdulilah ... termetrai sudah janji yang dibuat .. didoakan semoga rumahtangga yang dibina akan kekal bahagia hingga ke hujung nyawa ... aminnn ..

Resepi Kuih Kasturi

Sejak membuyung ni minat gile ngan kuih kasturi ... dulu-dulu tak minat sangat ... pembawak budak kot ... yer ker?? haha ... asik nak mencari kuah ni jek ... last-last try la buat sendiri ... walaupun nampak agak rumit ... tapi sebenarnya senang aje ... yang penting ada kesungguhannya ... haaaa ... kata-kata hikmah tu ... ok la ... jom layan resepi kuih kasturi aku ni ...

Kuih Kasturi

Saturday, June 29, 2013

Nuffnang Blockbuster - What Is Project C



Ni video yang aku buat sempena kempen Nuffnang Blockbuster dengan tajuk What Is Project C yang lepas ... alhamdulilah ... berjaya terpilih ... dan berada di blog ni selama lebih kurang seminggu jugak la ... dan yang lebih syookk tu ... dapat ganjaran yang agak lumayan jugak dari Nuffnang .. terima kasih Nuffnang dan semua yang menyokong blog aku ni ... sayang you all .. hehe

Friday, June 28, 2013

Suka-Suka Bola Di MarryBrown

 Aisy di MarryBrown Sungai Rengit ... sukeee duk dalam timbunan bola .. aku kat luar ... kat depan cermin kaca ... sebab tu nampak bayang-bayang .. tempat permainannya kecik ... tak muat orang besar cam aku ni nak masuk .. ngan perut boyot bagai ... malas nak tunduk-tunduk ... haha .. 

Thursday, June 27, 2013

Mandian Herba Bersalin

Baru tau tentang mandian herba untuk bersalin ... hehe ... biasanya mak jek yang amik daun-daunan yang bebagai tu ... daun pandan la ... daun sekentut la .. pokok dukung anak la ... daun sembung la ... entah apa-apa daun lagi ... sampai ke daun jambu batu pun buh jugak ... haha ... rebus dalam air .. air tu buat mandi ... 7 hari mandi air daunan tu ... sama dengan tempoh berurut la ... aku memang biasa berurut lepas bersalin 7 hari ... baru badan rasa ringan dan sihat semula ... gituuuu

Petua Untuk Menyenangkan Proses Bersalin

Petua lagi ... haha ... nampaknya sebelum bersalin ni mengumpul petua jek la kerjanya ... kali ni petua tentang cara untuk menyenangkan proses bersalin .. maksudnya petua untuk membuatkan kita mudah bersalin dengan penuh bertenaga .... hehe ... ada petua yang aku cari .. dan ada petua yang datang menyerah diri .. macam mana tuuu??? ..

Wednesday, June 26, 2013

Lirik Lagu 'Jerebu Melanda'


Jerebu Melanda

Verse

Dipagi mentari nampak merah
Asap putih menutupi pandangan
Aku sangka kabus pagi
Rupanya jerebu api

Tuesday, June 25, 2013

Makan-Makan Sempena Besday Aisy

Semalam kan besday Aisy ... en.suami ajak makan kat luar ... makan makanan favorite Aisy iaitu chicken chop .... jadi ... kami gi la bawak makan kat Medan Selera Tasik Bandar Penawar ... kedai makan yang mula-mula sekali ... ada menyediakan makanan western ni ....

Ayen menyuap adik dia, Aisy ... sayang adik yer ayen .. hehe ... tak de kek nak disuap ... ciken cop pun buleh ... mesra jugak nampak nya ... hehe ... 

Bila Beg Dah Masuk Kereta

 Beg baju baby ngan mak dia .... beg yang perlu di bawa ke spital ... misi suh siap-siap letak dalam keta .. senang ... rasa sakit jek terus gerak ke spital ... tak yah gi klinik kesihatan lagi ... kalau nak berjalan ke mana-mana ... beg-beg ni kena bawak sekali ... senang kalau jadi apa-apa ... buku merah jangan lupa bawak sekali ... itu yang paling penting ... bila dah bersiap-siap begini ... debaran semakin terasa ... hahah ... ceehhh ... cam first time nak bersalin jek kannnn ... 

Monday, June 24, 2013

Aisy Dan Hadiah Besday

Aisy bersama hadiah besday dia ... dari mama dan abah dan ayen ... taun ni tak buat  majlis makan-makan besday untuk dia ... sebab dah buat kat sekolah ... dia dah potong kek ngan kawan-kawan sekolah dia pagi tadi ... mama pun dah bagi goodies kat kawan-kawan dia ... mintak tolong cikgu kelas dia uruskan ... best kata dia sambut besday ngan kawan-kawan ... ramai kannn kawan-kawan sekolah ... kalau wat kat rumah tak ramai sangat kawan yang datang ... taun depan la aisy yer kita wat kat rumah .. in sya allah ... 

Sunday, June 23, 2013

Goodies Besday Aisy

 
Baru siap mempacking goodies-goodies besday Aisy yang jatuhnya pada hari esok iaitu 24/6/2013 ... esok genap 6 tahun usia bujang kecik ku ... sebulan sebelum tarikh besday dah ingatkan mama nak bagi jajan kat kawan-kawan ... mungkin dia teruja tengok kawan-kawan dia bagi jajan kat dia sempena besday diaorang ... tu yang excited lebih ... ok ... mama ikut jek ... bukan selalu ... setahun sekali jek kannnn ...

Saturday, June 22, 2013

Melayan Kerenah Anak-Anak

 

Cabaran dalam membesarkan anak-anak memang tak dinafikan ... hebat ... sungguh mencabar ... apa yang perlu dititik beratkan dalam menangani masalah anak-anak yang sedang meningkat remaja ... sebelum kita mahu mendidik anak-anak .. terlebih dahulu kita harus membersihkan hati kita dahulu ... ini kerana keperibadian kita sebagai ibu bapa menjadi contoh dan tauladan pada anak-anak ...

Sayur Campur Masak Bening

Lauk makan tengahari mak buyung yang sedang sakit tekak ... makan pedas tak leh ... makan benda bergoreng tak leh ... makan lerr sayur campur masak air cam ni ... hehe ... dah macam lauk orang dalam pantang lerr pulakkk  ... aduuiiihhh ... lum bersalin tapi dah kena makan lauk orang dalam pantang ni .. apa cite ... haiii la nasib .... jerebu makin teruk ... tekak makin sakit ... cuaca panas la pulak .. nak minum ais pun tak leh dalam keadaan tekak yang begini ... minum air masak jek la .. walaupun hati meronta-ronta nak minum ais ... waaaaaaaa ... redha jek la ... (pinjam ayat Fadilah Zakir) hehe ...

Nasi Lemak Ajerrr

 
Bujang kecik aku belikan ... pagi-pagi ... kul 7 lebih dah bangun ... cuti sekolah boleh pulak dia bangun pagi tanpa dikejut .. kalau hari sekolah ... punyalah liatnya ... siap melalak dalam bilik air ... sabo jek la kooo aisy oiii ...

Friday, June 21, 2013

Bahana Jerebuuuuu

 
 Jerebu ooo jerebu ... bila nak kembali normal ni ... baru baik sakit tekak ... dah kena semula ... batuk lum ilang lagi ... air hidung baru berhenti mengalir ... kena semula .. waaaaaaaa ... tak sihat .... tapi tak leh makan ubat ... seksanya ... apa nak buat .. dah membuyung ni kena lah jaga yang kat dalam jugak ... karang makan ubat yang kat dalam yang teruk ... aduusss ... akibat jerebu la niiii

Wednesday, June 19, 2013

Check Up My Pregnancy minggu ke 34

Olala ... dah 34 minggu usia kandungan ku ... 34 minggu bermakna sudah menjejak 8 bulan ... wah .. wah .. wah ... debaran kian terasa ... menunggu saat-saat melahirkan amatlah mencemaskan ... nervessss kooooo ... hehe ...


Nasi Ayam Baser Sri Saujana


 Restoran Nasi Ayam Baser cawangan Sri Saujana ... terletak di deretan stesen minyak Petronas ... berhadapan dengan jalan besar menghala ke Tiram ... senang jek nak cari Restoran ni ... dari jalan raya pun nampak .... jommm singgahhhh ... pekena nasi ayam Baser yang tiada tandingannya kesedapannya ini ... wahhhh ... promoteeeee

KDrama : When A Man Loves (2013)


Dah lama tak tengok drama Korea yang best-best. Sekarang ni tengok separuh jalan jer, lepas tu bosan. Banyak tengok sitcom mcm High Kick dan variety show macam Running Man.

Sekali aku tertengok drama terbaru iaitu When A Man Loves. Wah! Terbaik!

Kisah When A Man Loves atau dalam bahasa Melayunya "Apabila Seorang Lelaki Menyintai",  bermula dari tujuh tahun sebelum, di mana Tae Sang adalah merupakan seorang gangster pengutip hutang atau along. Semasa Tae Sang dan ahli kumpulannya sedang menuntut hutang dari seorang pemilik kedai buku, anak perempuan pemilik kedai itu Mi Do, pulang dari mengambil beras sumbangan dari kerajaan untuk orang-orang miskin. Atas permintaan pemilik kedai untuk merahsiakan keadaan itu dari anaknya, Tae Sang memberi peluang sehingga esok.

Tuesday, June 18, 2013

Resepi Steamboat Kuah Tomyam

Buat steamboat sendiri ... biasanya beli kat paso malam tu yang kuah sup ... yang ni buat sendiri kuah tomyam ... best dan senang ... puas hati sebab buat sendiri ni buleh ikut citarasa kita .. apa yang nak dimasukkan ... apa yang nak dilebihkan ... dikurangkan  ... ditambah dan menambah ... haaaa ... gituuuu ... kuahnya pun leh ikut citarasa kita ... nak pekat ke .. nak cair ker .. tapi kalau kuah steamboat ni lebih baik cair-cair kuahnya ... tak pekat cam wat tomyam makan ngan nasi putih tu ... haaa ... ala ... jangan banyak cakap le kann ... jom layan resepi steamboat kuah tomyam versi aku ni ...

Steamboat Kuah Tomyam Versi Aku

Happy Birthday 1st To Luqman Harith

 
 Cer teka yang mana satu besday boy ... hahaha ... mestilah yang pipi sentoll tu ... takkan yang bebulu tu pulak ... hahaha .... abah dia memang suka wat lawak yang cam ni ... haha
 
Selamat hari ulang tahun kelahiran yang pertama buat anak sedara ku, Luqman Harith ... yang jatuhnya pada 14/6 yang lepas ... lambat wat entry pasal besday Luqman ni ... busy sikit mak buyung ni ... hehe ... diam tak diam dah setahun usia Luqman ... dah beso pun ... dah buleh ditambah lagi yer umiiii .. hehe ...

Monday, June 17, 2013

Selamat Pengantin Baru Mak Dik

 
 Selamat pengantin baru Mak Dik dan pasangannya, Lan ... semoga kekal bahagia hingga ke akhir hayat ... aminnnn ...

Semalam gi kenduri kawen adik ipar kakak aku ... maksudnya adik kepada abang ipar aku la kann .. mesra dipanggil Mak Dik oleh ahli keluarga .. aku pun terikut-ikut memanggilnya cam tu ... nama sebenar dia Noor Azah ... mak dia panggil dia adik ..anak bungsu la katakan ...  jadi anak sedara semua panggil dia Mak Dik ... kenduri kawen ni buat kat Sedili Besar ... rumah nenek dia ... mak dia kata buat kat kampung ni banyak faedahnya sebab orang kampung kan kalau kenduri kendara memang bergotong royong memasak lauk pauk untuk jamuan makan para jemputan ... haaaa ... jimat la budget sikit kannn ...

Tempahan Kuih Muih

 
Baru menyiapkan tempahan kuih muih yang ditempah ... alhamdulilah ... murah rezeki mak buyung ... kali ni kuih muih yang ditempah ialah 1 kg siput pedas, 2 kg siput original dan 100 pcs karipap mini serunding ikan ... ari ni akan diambil oleh si empunya tempahan ... hehe ... 

Sunday, June 16, 2013

Sinopsis Cerekarama 'Embun Di Hati'

Cerekarama datang lagi ... malam tadi turn cite sedih lagi ... sempena  hari bapa .. highlight kisah kasih sayang seorang bapa ... pengorbanan seorang bapa .. penyesalan seorang bapa .. kesilapan dan keangkuhan seorang bapa ... semua la tentang bapa ... hehe .. cerekarama Embun Di Hati ni mengisahkan sepasang suami isteri, Imah dan Jasni yang dikurniakan seorang anak lelaki yang menghidap sejenis penyakit yang berkaitan dengan saraf ... doktor menjangkakan hayat anak mereka, Rizal tidak lama .. paling lama pun sehingga usianya menjejak remaja ... Jasni tidak dapat menerima hakikat dan pergi meninggalkan isteri dan anaknya ... Jasni menyalahkan Imah kerana anaknya tidak normal seperti anak orang lain ... dia marah dan malu dengan situasi itu .... hanya Imah yang bertungkus-lumus menjaga dan memastikan Rizal mendapat rawatan dan berusaha untuk memulihkan Rizal ... haaaaa ... itu intro ... jom layan sinopsis cerekarama Embun Di Hati ni ...


Puding Kastard Berkuah

Puding Kastard ... kali ni terajin ... siap letak dalam acuan ...biasa sejukkan dalam loyang besar jek .. nak makan baru potong-potong masuk mangkuk ...  buat puding ni minggu lepas ... baru berkesempatan nak tepek pic kat blog ... hehe ...

Saturday, June 15, 2013

Resepi Masak Lemak Cili Padi Ikan Masin Kurau Dengan Nenas

Masakan yang biasa kita dengar tapi kali ni adalah kali pertama aku buat sendiri ... mak biasa lah buat masakan ni ... disebabkan aku tidak begitu meminatinya ... maka aku tidak menghiraukan masakan ini ... tak minat sangat makan nenas ... air nenas buleh la .. hehe ... tiba-tiba suatu hari .. en.suami kata nak makan masak lemak cili padi ikan kurau dengan nenas ni ... alamak ... apalagi ... google la mencari resepi ... haha ... cari bahan nak masak kat Giant Tampoi ... kebetulan tersoping kat sini ari tu ... hehe ... layan jek la yer resepi masak lemak cili padi ikan kurau dengan nenas ni ....

Masak LemakCili Padi Isi Ikan Kurau Dengan Nenas

Sinopsis Panggung Sabtu 'Main Aisa Hi Hoon'

Khusyuk nengok panggung sabtu tadi ... cite hindustan sempena hari bapa yang jatuh pada hari ni ... tajuk citenya Main Aisa Hi Hoon ... kisah mengenai seorang bapa yang mahu mempertahankan hak penjagaan ke atas anaknya ... bapa tu pulak tak le sesempurna orang lain ... kurang sikit dari segi pemikirannya ... tapi dia penuh dengan kasih sayang ... dia tak le kaya ... tapi semua orang suka pada dia ... sikapnya yang lurus dan pandai mengambil hati semua orang membuatkan dirinya disenangi oleh masyarakat di pekan kecil itu ... haaa .. itu intro jek ... jom la layan sinopsis nya ...


Friday, June 14, 2013

Bila Mak Buyung Kena Selsema


Aduuuhh .... sungguh terseksa rasanya ... nak makan pil selsema tak boleh ... tekak pulak mula memerit ... nak makan pun tak selera ... makan benda berebus aje ... makan sup ... makan singgang ... hmmm ... nak makan gula-gula ubat tekak pun takut effect kat baby ... hiiiissshhh ... rengse sungguh ...

Wednesday, June 12, 2013

Resepi Korean Fried Squash

First time try buat ... selalu tengok dalam cite korea ... salah satunya cite 49 day's ... masa babak Ji Hyun borak ngan mak Han Kang ... haaa .. gituuu ... nampak cam best jek ... goreng ... makan panas-panas ... masa tengok tu tak tau apa yang di gunakan .. nampak cam timun ... tapi bukan lah timun ... apa lagi ... google la kann ... baru tau ... guna squash rupanya ... google imej ... cam tu rupanya parasnya ... memang susah la nak dapat kat sini kannn ... tapi ari tu gi Giant Tampoi ... terjumpa squash ... tapi tak sahih ... agak-agak betul la ... rembat jek ... haha ... pastu google cari nak membuatnya ... jumpa ... banyak versinya ... aku try yang paling simple ... sooo ... inilah hasilnya ... rasa dia ada macam keledek goreng sikit.. jomm tengok resepi ...


Korean Fried Squash

Sunday, June 09, 2013

Ngeteh Sate Di Dataran Bandar Penawar

Sate is my favorite ... sangat-sangat sukeee makan sate ... jadi .. en.suami kata jomm ngeteh sate ... sate jek ... tak de makanan lain ... sebab kalau dah makan makanan yang lain ... tajuk nya dah lain .. dah tak leh tulis ngeteh sate ... hahaha ...

Sinopsis Cerekarama 'Di Bawah Satu Langit'

Malam minggu tengok cerekarama ... sorang-sorang pulak tu .. en.suami kerja .. anak-anak gi umah atuk diaorang ..apa lagi layan cerekarama ler ... malam tadi cerekarama cite tak kelaka pulak ... dah beberapa minggu cerita sedih ... layan kan jek la ... hehe .. cerekarama malam tadi bertajuk di bawah satu langit ... mengisahkan tentang kepincangan hidup dalam masyarakat sekarang ... sikap pentingkan diri sendiri ... tak prihatin pada masalah orang lain ... sukar menerima pandangan dan takdir yang menimpa diri sendiri ... tapi akhirnya sedar jugak ... kembali menjernihkan suasana ... hehe .. amacam introoo ... buleh tak mengambarkan cerekarama malam tadi ... layan jek la sinopsis cerekarama Di Bawah Satu Langit ni ...


Saturday, June 08, 2013

Murah Rezeki Mak Buyung Ari Ni

Alhamdulilah ... murah rezeki mak buyung ari ni ... dapat makanan yang sedap-sedap lagiiii ... first dapat makan kek pavlova ... nyum .. nyum ... lama dah mak buyung ni mengidam nak memakannya ... baru ari ni la mendapat ... terima kasih kepada kawan ku, Mariah Jalil .. kerana merealisasikan hajat mak buyung nak makan kek pavlova ni ... dapat akhirnya ... tak sabo-sabo ... dapat terus ngap ... haha .. nasib baik sempat snap-snap pic dulu .... haha ...

Kek pavlova ... memang best ... memang favorite aku ni .. pernah mencuba membuatnya dulu .. tapi tak berapa nak menjadi .. haha ... yang ni memang best .. terbaiikkkkkk 

Gambar Kelas Aisy


Inilah gambar kelas bujang kecik aku ... PraSekolah Kelas Al-Iman ... Sekolah Kebangsaan Kledang ... ini gambar lama ... gambar sebelum dapat baju uniform sekolah .. masa ni pakai baju senam putih ngan seluar track ... nametag besar ... kala pink lagi ... haha ...

Santai Malam Di Tepi Sungai

Bersantai di malam hari ... seronok jugak rupanya kannn .... melihat keindahan alam di waktu malam ... cuaca sejuk ... angin bertiup tenang ... best sangat ... tak terfikir nak bersantai cam ni ...

Ini lori yang jual cucuk-cucuk tu ... lori ni berjualan di belakang taman mainan yang menghadap sungai Kota Tinggi ... dekat ngan Jeti Tun Seri Lanang ... berhadapan dengan pasaraya Hwa Tai yang dah tak beroperasi lagi tu ... berdekatan jugak dengan pasaraya KINI dan Restoran Pizza Hut ... orang Kota Tinggi mesti tau tempat ni laaa kannn ... popular jugak tempat ni ... tempat untuk beriadah dan santai-santai ... waktu siang pun buleh .. waktu malam pun buleh ... tak siapa nak marah ... asalkan tak buat benda yang tak senonoh ... haha

Friday, June 07, 2013

Info Tentang Proses Kelahiran Normal


Sungguh berguna info ni ... saje aku ambil dan letak kat blog ni untuk pengetahuan diri sendiri dan rakan-rakan yang seangkatan dengan ku ... yang sama-sama membuyung seperti ku la maksudnya ni ... terutama kepada Puan Ipa, Puan Ayu dan Puan Liza yerrr ... hehe ...

Makan Nasi Beriani D'Anjung Beriani

 
 D'Anjung Beriani ni letaknya kat Pusat Bandar Pasir Gudang ... bangunan hadapan pintu masuk ke Pusat Bandar Pasir Gudang ni ... masuk-masuk jek terus nampak signboardnya ... restorannya bertutup dengan pintu kaca ... restoran beraircond la katakan ... kalau open rugi aje pasang aircond kannnn ... abis semua sejuknya lari keluar ... haha

Beriani lagi ... memang hantu nasi beriani ...haha ...  memula tu hajatnya nak ke Kebayan Pasir Puteh ... pekena nasi beriani kat situ ... tapi terubah fikiran pulak bila dah nampak restoran D'Anjung Beriani ... tak pernah makan kat sini ... en.suami kata jommm try nasi beriani kat sini pulak ... sedapp kot ... aku memang tak pernah menolak bab-bab makan ni ... onnn jek ... haha ...

Wednesday, June 05, 2013

Ngeteh Mee Bandung Di Kedai Makan Yanto

Akhirnya ... dapat jugak makan mee bandung kat kedai makan Yanto ni ... selalu lalu mesti tutup ... kempunan nak makan mee bandung Yanto ... mee bandung Yanto ni memang terkenal kat area tempat aku ni ... kedai makan ni adalah kedai makan turun temurun dari arwah ayah dia lagi .. dulu-dulu diberi nama kedai makan Ateng ... tapi selepas arwah Ateng meninggal ... anak dia Yanto yang amik alih ... walaupun sudah lari sedikit rasanya dari masakan arwah dulu ... masih ada sedapnya .. masih ada iras-iras la walaupun sedikit ... hehe ...

 Kedai makan Yanto ... masih tak ramai orang ... maklum le .. awal lagi .. baru pukul 7 lebih ... biasanya orang keluar makan dalam kul 8 lebih gituuu ... mak buyung kena makan awal ... sebab nak tido awal ... rehat yang secukupnya demi baby ... hehe ... alasan .. padahal mak buyung tu yang kelaparan terlampau ... haha 

Cuci-Cuci Mata Di Giant Tampoi


 Giant Tampoi ... luas parking lotnya ... tapi tak berbumbung ... yang berbumbung sikit jek ... tak kisah la tu kannn ... datang soping bukan nak duk kat parking lot ... masuk dalam jugak ... hahaha

First time datang sini ... motif sebenarnya cuma nak habiskan masa 1 jam sambil menunggu adik aku, Tam abis exam ... tak tau nak ke mana ... cari kat GPS ... soping complex yang paling hampir dengan tempat Tam exam ... kalau jauh sangat nanti susah nak gi amik dia pulak ... ada 2 pilihan .. 1 Plaza Angsana .. 1 lagi Giant Tampoi ... memandangkan Plaza Angsana dah pernah pergi ... kami amik keputusan gi Giant Tampoi ... sebabnya tak pernah jejak ke sini ... biasanya merayap kat Giant Plentong jek ... sesekali ubah angin kannn ... apa salahnya ... huhu ...

Sarapan Di Food Court Cenderawasih Corner

Ini lah food court nya ... ada tertera signboard Cenderawasih Corner ... itu kot nama food court ni ... hehe ... memang tak de parking pun disediakan kat sini .. pandai-pandai la parking kat tepi jalan .. mujur jalan nya besar ... tak de la menggangu lalu lintas sangat ... sangat tuuuu .. hahaha ...
 
Ni cite pagi tadi ... lepas anto Tam gi exam ... kami gi sarapan ... ye la ... tak kan nak tunggu dia kat sekolah tu sampai dia abis exam ... perut mak buyung dah keroncong mintak di isi ... haha ... en.suami pernah makan kat area situ ... tapi malam .. dulu punya cerita la ni ... sooo ... en.suami tau la ada food court tak sini ....
berpusing jugak la cari port nak park keta ... last-last park kat depan umah orang ... bukan lah depan pintu pagar umah orang ... mau kena sound karang ... sendiri mau ingat la kannnn ... haha ...

Tuesday, June 04, 2013

Ngeteh Mee Di J'DY Corner

Teringin mak buyung kali ni nak makan mee goreng ... haha .. en.suami bawak gi makan kat J'DY Corner ... memula tu gi kedai makan Yanto yang terletak di blok 8 Kledang ... tapi tak de rezeki ... kedai makan Yanto tak beroperasi pulak ... hmmm ... tak pe la .. lain kali la yerrrr ....

Menu ... sila dongakkan kepala anda untuk membaca menu dan membuat pilihan ... yang kurang nampak tu sila pakai cermin mata ... yang tak reti baca buleh eja ... kuat-kuat pun tak pe .. tak de orang nak marah .. hahaha ... peaceeeee 

8th anniversary aznanie.blogspot.com

 
Hari ini ... pada tanggal 4/6/2013 adalah  ulang tahun yang ke 8 blog aku ni ... waahhhh ... diam tak diam dah 8 tahun aku berkecimpung dalam dunia blogger ni yerrr ...bermacam-macam komen yang aku terima ... ada yang positif ... tak kurang yang negatif .. tak pe .. semua tu aku jadikan panduan dan semangat untuk aku terus matang dalam dunia penulisan ini ... bak kata pepatah ... yang baik jadikan panduan .. yang buurk jadikan sempadan ... gituuuuuu

Monday, June 03, 2013

Ole-Ole Dari Anak-Anak

 Anak-anak ikut atuk dia balik kampung ... kampung atuk dia kat Kuala Selangor ... jauhhh nuuuu haaaa ... mama ngan abah dia tak ikut ... kena kerja ... anak-anak pantang tengok orang nak berjalan .. memujuk mama nak ikut atuk dia .. bila abah dia bagi green light jek .. berdesup kemas baju ... punya la excited ... haha ... siap tukar kereta lagi ... keta abah tak muat nak angkut ramai-ramai ... sooo .. guna kereta kami la ...

Menghirup Udara Pantai Di Tanjung Balau

Semalam petang ... alahaiii ... mak buyung teringin nak hirup udara pantai ... hehe .. en.suami ikutkan jek walaupun dah petang sesangat harinya ... kul 6.30 petang dah masa gerak ke pantai tuuu ... haha .... nasib baik pantai tu masih dalam katogeri dekat jek dari umah aku  ... kalau tak ... kempunan la mak buyung nak hirup udara pantaiiii ... hahaha ....

Dah sampai pantai Tanjung Balau ... jam kat dashboard dah kul 6.45 petang ... hehe ... masih banyak kenderaan kat parking lot ... tak sabar ni nak rasa angin pantai ... hehe ... 

Sunday, June 02, 2013

Ngeteh Roti Puri Di Restoran MK SwatJalal Bandar Penawar


Hajat en.suami ... nak pekena roti puri ... mak buyung ni sukee jek orang ajak makan .. hehe ... kami  makan roti puri kat kedai makan MK Swat Jalal ... kedai makan milik Pakistan ... terletak di Bandar Penawar berdekatan dengan Bank Simpanan Nasional cawangan Bandar Penawar ... dihadapan kedai makannya adalah sebuah kedai alat tulis ... senang jek nak cari kedai makannya ... jumpa Bank Simpanan Nasional .. jumpalah kedai makannya ... parking lotnya pun luas kat situ ... sooo .. memang tak de masalah nak parking kereta la ...

Sinopsis Cerekarama 'Bahagia Bukan Milik Ku'

Malam minggu datang lagi ... sedang orang lain kemaruk tengok bola JDT melawan Pahang semalam ... aku duk khusyuk tengok cerekarama ... haha ... apa leh buat ... mak buyung tak minat tengok bola ... tau keputusan pun en.suami yang cakap ... haha ... ok ... bukan nak cite pasal bola yer ... nak cite pasal cerekarama malam tadi ... best walaupun ada sedikit lembab jalan citenya ... biasalah kan .. cite sedih ... cite air mata ... hehe ... kisah hidup seorang gadis bernama Umairah (Wawa Zainal) ... bertunang dengan Azrai (Farid Kamil) ... ditinggalkan sebab Azrai terjatuh cinta dengan Julia (Anzalna Nasir) ... kecewa dan membawa diri ... balik kampung ... sepupu dia, Hafiz mencuba nasib biarpun pernah ditolak lamarannya dahulu ... Umairah tak dapat terima Hafiz sebab dia dah anggap Hafiz tu macam abang dia sendiri ... adakah Umairah akan bertemu dengan bahagia yang dicarinya atau tetap bersendiri hingga ke akhirnya .... jeng .. jeng ... jeng ... haha ... saja nak bagi suspen .. layan jek la sinopsis cerekarama Bahagia Bukan Milik Ku ini hasil olahan dari aku sendiri ... hehe ...


Saturday, June 01, 2013

Makan Tomyam Di Kedai Makan Amin Gugusan Tomyam

Mak buyung teringin nak makan tomyam ... en.suami yang tersayang ni ikutkan jek ... sebenarnya en.suami nak makan roti puri kat SwatJalal Bandar Penawar ... mak buyung tak nak ... sian kat en.suami ... lain kali kita makan roti puri pulak yer en.suami ku ... mak buyung belanja pulak ... hehe ... ayat memujuk tu ... hehe ...
Pemandangan dalam kedai makan Amin Gugusan Tomyam ... pelanggan tak berapa ramai ... tapi makanan ada lambat sikit sampai ... rupanya ramai yang membungkus ... hoho .. patut la .. biasanya cepat jek sampai makanan yang diorder ... kami pilih tempat duduk yang tak de bumbung ... payung pun tak de ... open air ... haha ... tak pe la ... tak ujan pun ... sekali sekala makan di bawah langit tak de salahnya ... kannnnn ...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...