Friday, July 13, 2012

Ngeteh Roti Canai Lagiiiii

Suke sangat makan roti canai ... dalam seminggu mesti gi makan roti canai 2 atau 3 lagi ... kenapa ea??? hehe ... roti canai nih makanan ringan yang mengenyangkan ... gituuu ... hanya kedai Cik Husin jek yang ada menyediakan roti canai di waktu malam ... jadinya, kami selalu lah mengeteh roti canai kat sini ... kalau waktu pagi banyak pilihan kedai yang menyediakan roti canai nih ... pegi jek mana suka ... klu pagi aku suka roti canai Cik Shaari atau pun kedai makan Bestari pun ok jugak atau kedai makan Bai pun best rotinya ... hehe ... nampak sangat hantu roti canai ... semua kedai roti canai dah dijelajahi .... haha

 Kedai Roti Canai Cik Hussin ... aku amik pic nih dari luar kedai ... terlindung dengan pokok yg besar itu ... hehe

Masa kami makan nih, kebetulan Ayen tak mengaji ... dah hantar tapi Cikgu ngaji Ayen tak de kat rumah ... berurusan di luar agaknya ... dalam perjalanan balik rumah, en.suami singgah kedai roti canai Cik Husin ... makan roti jap kata dia ... best ... sukeeee ... haha

Macam biasa, aku dan aisy order roti telur, en.suami order roti tampal, Ayen tak nak makan ... just minum air teh o ais ... hmm .. banyak sangat makan sardin roll ... kenyang lagi kata dia ... apa-apa jek ler yen oiiii ... tak pe la ... jimat sikit ... hahaha ...

Air yang kami order ... air milo ais aku punya, teh o ais ayen punya dan neslo tarik en.suami punya ... Aisy pun minum neslo tarik jugak ... dia sekarang apa yang abah dia order dia pun nak yang sama ngan abah dia .. heran aku ... 

Aisy geram jek tengok air neslo dia ... ada buih kata dia ... huhu .. minum ler diikkk sampai habis ... tak habis tak buleh balik kata kak odah, tukang bancuh air kat kedai Cik Husin ni ... hehe .. cuak jek Aisy tengok kak odah ... hahaha

Ayen tak kisah tengok orang makan roti ... dia leka tengok kedai amoi sambil minum teh o ais dia ... dia cakap nak gi tengok mainan kat kedai amoi tu .. abah dia kata jangan nak mengada-ngada ea ... kereta moto banyak lalu-lalang ... lagipun nak cepat nih ... abiskan air tu jangan banyak songeh .... haha .. kuar muncung itik  ayen dengo abah dia ckp cam tu ...

Ini roti telur berserta kuah dal dan sambal tumis ... best tau ... rotinya lembut jek ... cuma agak tawar sedikit rotinya, tapi tak pe lah ... kuah dal dan sambalnya dah masin kira ok ler tu ... hehe ...

Ceria bujang kecik ni makan roti telur ... favorite dia nih ... kalau makan kat kedai lain dia tak de order apa-apa ... tapi kalau makan roti canai mesti order roti telur ... abis pulak tu dia makan ... mungkin dia dah terbiasa makan roti canai ni sebab dia selalu ikut abah tam gi ngeteh petang-petang ... gituuuuu

1 comments:

Sky Before Pinky said...

adik2 saya pun minat..kalau balik kg..pasti nak p breakfast kat restoran Ros Merah..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...