Sunday, July 15, 2012

Makan Malam Di Gerai Suria-A, Sri Saujana

Malam tadi amik my sis balik dari kerja ... lepas siap urusan soping-moping .. perut berkeroncong mintak di isi .. so, gi ler makan ... aku cadangkan makan kat Gerai Suria ni ... dulu-dulu pernah makan kat sini ... paling best sup ekor dia ... empuk dagingnya dan berasa rempah sup nya ... memang marveles lerrr ... huhu

Pemandangan dari depan Gerai Suria - A ni ... 




View Tempat Makan in a larger map

Masa kami sampai, tak ramai orang lagi ... so ... buleh pilih-pilih mana-mana tempat yang kami nak duduk ... hehe ... lepas tu order ler apa yang nak dimakan ... kami order ikan siakap 3 rasa, telur dadar, tomyam campur, udang goreng tepung, sup daging dan kailan goreng belacan ... nasi putih 4 pinggan ... air tembikai, tembikai laici dan neslo tarik ... banyak kannnn ... haha ... inilah jadinya kalau yang tukang order adalah orang yang sedang kelaparan yang melampau ... hahaha


 Air tembikai dan tembikai laici ...

Ikan siakap 3 rasa ... ikannya garing ... panas-panas lagi ... kuahnya pun sedap ... marveles sesangat ... huhu

Udang goreng tepung ... rasa tepungnya cam jemput-jemput ... haha ... sedap jugak la walaupun udangnya masih sempurna berkulit ... satu kerja kena kopek kulit pulak ... anak-anak n my sis tunggu jek aku kopekkan kulit untuk diaorg ... amboi ... amboiii ... 

Tomyam campur ... best sebab ada kupang ... first time makan tomyam kupang .. haha ... jakun sudah aku ini ... hahaha
Telur dadar 1 orang makan jek ... my sis yang makan telur ni sorang-sorang .. aku tak gemar sangat ... haha

Makanan kat sini memang sedap ... makan tak toleh kiri kanan .. tapi sedikit kecewa apabila makanan yang dihajati tak dapat ... sup ekor dah habis .. hmmm ... tak de rezeki .. tapi makanan ini pun dah sedap .. makan sampai licin semuanya .. lepas tu tersandar kekenyangan ... alhamdulilah .. rezeki hari ini ... 


1 comments:

Dania Eryati said...

telur tu sedap la...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...