Saturday, May 09, 2020

Menu Iftar : Nasi Putih, Paru Sambal, Daging Asam Pedas, Urap Pucuk Ubi, Ayam Goreng, Murtabak Daging Dan Popia Sayur


#Day16Ramadhan2020
#NasiPutihAjer
#ParuSambal
#DagingAsamPedas
#UrapPucukUbi
#PauSambal
#PopiaSayur
#MurtabakDaging
#Masak SikitSikit Jek
#SyukurRezekiMuYaALLAH
#PKPB
#LonggarTapiBersyarat
#StayAtHome
#StaySafe




Makan nasi putih jer la rini ... busy gentel kuih siput ... alhamdulilah rezeki bisnes kuih raya .. walaupun tak raya hehe ... lauknya pun yang ringkas jek ... paru sambal ... cara buat .. rebus paru sampai lembut .. goreng garing .. pastu tumis bawnag besar, bawang putih dan halia yang telah diblend hingga garing .. masukkan lada blend .. tumis sampai pecah minyak .. letaklah garam, serbuk perasa dan gula secukup rasa ... masukkan paru yang dah digoreng tadi ... letak air sikit ... biarkan mereneh ... bila kuah dah kering .. angkat dan hidangkan .. siap ..

Daging asam pedas dan urap beli kat kedai kawan .. support bisnes kawan-kawan .. berniaga di bulan puasa .. bulan tak puasa tak niaga .. huhu ... ayam goreng tu masakkan untuk anak dara kecik ... sian dia tak de lauk nak makan .. lauk semua pedas-pedas kata dia .. ok sayang mama .. hehe..

Kuih muih pun beli jek la ... pau sambal, popia sayur, murtabak daging ... beli kat kedai ayu .. kawan jugak .. tapi ni otai bazar ramadhan .. memandangkan taun ni tak de bazar ramadhan .. dia bukak kat kedai dia sendiri .. haha .. boleh la kan .. cari rezeki .. masyukk jugak ..


0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...