Wednesday, October 09, 2013

Nasi Ayam Penyet Kg.Pasir Puteh

 
 Pemandangan bahagian hadapan kedai makan ... nama kedai makan ni Warung Top 10 ... special menu adalah nasi ayam penyet ... buleh tukar ayam kepada ikan keli atau burung puyuh ... kalau nak tukar kepada udang atau sotong pun buleh ... haaaa ... menu baru tu ... makanan lain pun ada ... cam bakso ... cuba try la ... tak rugi ... memang dijamin sedapp dong ...


Lepas balik dari HSA .. masing-masing kelaparan ... lagi-lagi orang sakit ni ... maklum le .. dari semalam tak jamah nasi ... makan bubur jek kata dia .. semalam dah puasa seharian ... nak oprate kannn ... dia ler yang ajak gi makan nasi ayam penyet kat Kg. Pasir Puteh ni ... nama kedainya Top10 ... pure indon punya kedai makan ... masakan dan pelayannya sekali ... haha ...

Order nasi ayam penyet biasa 4 set ... nasi ayam penyet special 1 set .... bakso ... ngan air ler kann ... beza nasi ayam penyet special ngan tak ialah ayamnya lebih besar dan ada tambahan tauhu goreng ngan tempe goreng ... makanan kegemaran aku tuuu ... hehe

Air yang kami order ... sirap limau ... teh ais ... laici ... limau suam ... panas-panas ni rasa air tak cukupan  ... rasa nak menambah jek airnya ... haha ... sabo-sabo .. 

Set nasi ayam penyet ... ada nasi putih .. sup ... ngan ayam ... sayuran ... seperti biasalah kannn ... 

Yang ni set nasi ayam penyet special ... ayamnya lebih besar .. ada tauhu goreng ngan tempe goreng ... ulaman sama jek cam set nasi ayam penyet biasa ... nampak tak ayamnya ... garing donggg ... hehe

Yang ni set nasi ayam penyet biasa ... ayamnya lebih kecil ... tiada tauhu dan tempe goreng ... beza tu jek ... oppsss ... rega pun beza jugak tauuu .. yang special lebih mahal ler dari yang biasa ... gituuu ...

Sup nasi ayam penyet ... beza ngan sup biasa ... kala kuning .. rasa pun berbeza ... buleh tahan ler sedap ... ada rasa rempahan penumis ... rasa kulit kayu manis dia cukup kuat ... tapi still buleh diterima oleh tekak ... hehe ...

Orang sakit buat aksi ... jaga-jaga .. jangan nganga besar-besar .. terbukak pulak jaitan tu nanti ... haha ...

Yang bestnya ... Zara tido jek sepanjang aku menjamu selera ... dapat ler mama dia menikmati keenakkan makanan nasi ayam penyet special tanpa gangguan ... hehe ... bagus la Zara ... memahami ... hahaha

Tam ler kesian ... tak leh makan ngan aman ... anak dia mengaruk ... tak nak duduk ... kena la tam tunggu abah siap makan ... baru dia leh makan ... hehe ... Luqman yang banyak ragamnya ... hehe

Memang sedap nasi ayam penyet kat sini ... berbaloi-baloi .... sambalnya sedap ... adik aku, tam kata rasa udang kering dia terlampau ... tapi aku rasa ok jek ... haha ... lain orang lain seleranya ...

Rega untuk semua makanan yang kami order adalah rm 46 sahaja ... buleh tahan ler kann ... tak de la mahal mana pun ... berbaloi ngan kesedapan makanannya ... gituuu ... ok .. lain kali leh pegi lagi ...kalau kepingin makan nasi ayam penyet lerrr ... hehe ...

1 comments:

Insyirah amin said...

Salam,

Jemput ke Warung kami Ayam Penyet Mar di Kampung Melayu Sg. Buloh.
Rasai keenakkan puyuh penyet, keli, talapia, bawal, kembung dan ayam penyet yg di perap dgn rempah giling,
terasa rempah hingga ke tulang. Sotong dan udang penyet kami menggunakan tepung tempura yg terbaik.

http://ayampenyetmar.blogspot.com/

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...