Monday, April 15, 2013

Ole-Ole Dari My Family

 Ole-ole dari my family ... seronok dapat ole-ole .. hehe .. terima kasih daun keladi yer .. lain kali belikan lagi .. hehe ... 

Best sangat ... dapat ole-ole dari family aku .. diaorang balik kampung ari jumaat lepas ... pergi sebuah kereta jek .... planing dah lama .. mak nak gi rumah kakak dia kat Kuala Selangor ... lama tak jumpa ... sebenarnya mak mimpi jumpa kakak dia tu .. tu yang beriya-iya sangat nak ke Selangor tu ... abah pun lama tak balik Selangor .. jumpa nenek ... adik beradik abah yang lain .. nak ziarah pusara arwah Tok ... aku tak ikut ... kerja kannn ... lagi pun badan dah membesar ni .. tak leh lasak sangat ... kononnya la .. padahal nanti bulan 6 kena naik kl lagi ... check up bujang aku ni lagi kat HKL ... hehe ...


Semalam diaorang sampai umah dalam kul 1.30 pagi ... sian tengok ... kepenatan diaorang .. maklum le .. jauh perjalanannya ... Selangor ke Kota Tinggi ... haaaa .. berapa jam tu ... nak masuk dalam lagi ... kematu wehh punggung ... haha ...

Petang tadi, abah anto bungkusan ... wahhh .. ada ole-ole la ... seronoknya ... macam-macam ada ... buah pelam ... kerepek pisang ... maruku bantal .. kerepek belinjo dan ada cenderahati keychain lagi ... cuteee sangat ... comel .. bentuk love lagi ... span gituuu ... lembut .. kala hijau .. bunga-bunga .. hehe ... besttttt laaaa ... sukaaa sangat ... hehe ... terima kasih yer abah .. mak .. my little sis tam n akma ... lain kali kalau pergi berjalan .. buleh beli kan lagi ole-ole yerrrr ... hehe

Buah pelam ... ada kala kuning .. ada kala hijau ... manis-manis belaka ... sukaaaa ... abah kata beli kat tepi jalan ... sepanjang jalan ke Tanjung Karang tu banyak gerai jual buah-buahan ... abah ada beli jagung tapi nanti mak dah rebuskan baru bagi aku ... wahhhh ... bestnya ... sayang mak aku .. hehe

Ada makanan ringan jugak ... semua makanan ringan ni adalah makanan kesukaan aku ... emping belinjo tu memang wajib beli kalau aku nak berjalan .. makan dalam keta ... en.suami tak suka sebab ada rasa pahit-pahit sedikit ... kerepek pisang dan maruku bantal pun favorite jugak ... pandai adik-adik aku pilih makanan kesukaan aku yerrrr ... sukaaaaaa sangat .. hehe

Ini yang paling best ... keychain lembut ... cuteee sangat ... kala ijau .. favorite kala ni ... bunga-bunga bentuk hati ... love la tu ... hehe ... sukaaa sangat jugak .. terima kasih ... ini pandangan depan keychainnya ...

Ini pulak pandangan belakang keychain ... siap ada perkataan akak ... touching sangat ... rasa special sangat ... seolah-olah keychain ni memang ditujukan khas untuk aku sorang .. yer la .. aku kan kakak diaorang ... terima kasih adik-adik ku sayang di atas pemberian yang best sesangat ni ... sayang korang .. hehe ...

Ini pulak ole-ole dari anak sedara aku, Epa .. semalam dia gi rombongan sekolah ke PESADA Johor ... ada karnival pendidikan kat sana ... bermacam-macam universiti ada kat situ ... anak sedara aku bagi aku ole-ole dari Universiti Malaysia Terengganu ... box pensil ... keychain ... pen ... ok la tu ... sape nak bagi kann ... terima kasih la yer Epa bagi mama ole-ole ni ... hehe ...

2 comments:

inazamri said...

sedapnya pelam kuning tu...terliur.

aznanie said...

salam inazamri ...
memang sedap pelam kuning tu .. manis .. rupanya pun menawan kannn .. hehe

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...