Sunday, September 09, 2012

Tengok Konsert SIJORI Di Tanjung Balau


Malam tadi gi Tanjung Balau ... ada Konsert SIJORI ... acara bermula pada ari Jumaat hingga Sabtu jek ... kemuncak acara adalah Konsert lerrr ... aku gi ngan en.suami dan anak-anak jek ... dah kul 11 malam baru bertolak dari umah ... sempat jugak ler tengok konsert yang dah nak abis tu ... makanan pun dah tinggal saki baki aje ... hahaha ...


Artis yang memeriahkan konsert SIJORI ni semuanya artis veteran ... yang sempat aku tengok kumpulan Letfhanded ... Nash nyanyi lagu lama-lama dia jek ... kemunculan Man Kidal bersama kumpulan Lefthanded bagi gegar pentas konsert ... berdengung telinga ngan bunyik gitar karen dia ... fuuuhhhh ...
 Kumpulan Lefthanded dan Man Kidal sedang membuat persembahan ... sorry pic tak terang sangat ... kedudukan yang jauh ditambah ngan suasana waktu malam, pencahayaan tidak cukup terang dan kamera murahan .. hehe

Anak-anak tak minat nak tengok konsert ... mata diaorang lebih tertumpu pada deretan orang berjualan mainan yang bercahaya ... hahaha ... penjual tu main letak kat tanah jek mainan tu ... bergelap ... cuma cahaya dari barangan mainan tu jek ... ada karang kena pijak ngan orang yang Ya-rabbi ... sikit punya la ramai ...  huhu
Berwarna-warni tanah ngan mainan bercahaya ni ... Aisy rambang mata nak memilih mana satu yang dia nak ... mama cakap buleh amik 1 jek ... sound awal-awal beb .. hahaha ... 

Akhirnya .... ni yang diaorang pilih ... Aisy amik pistol cahaya ... Ayen amik trompet ... Aisy tak puas hati kena dengki ngan Ayen ... tapi dia tak melawan tu ... biasanya dah kena sepuk dah Ayen .. sabo jek la diaorang berdua ni ...

Pengacara untuk konsert SIJORI malam tadi adalah Nabil raja lawak dan Angah raja lawak ... best jugak dengo lawak diaorang berdua ni ... yang paling best diaorang panggil seorang pengunjung nak test suara ... wahhhh suara brother tu best ... nanyi lagu Ramli Sarip zaman dulu-dulu ... power suara dia ... dapat duit raya lagikkk ... hahaha ....
Nabil ngan Angah tengah test power suara brother Zul ... pic ni di snap dari skrin besar tepi pentas ... nampak sikit muka Nabil ngan Angah tu .. huhu

Artis yang paling last buat persembahan ialah Ramli Sarip ... lepas 3 lagu Ramli Sarip nanyi ... kami pun balik ... masa tu dah kul 12.30 malam ... anak-anak dah tak keruan ... ajak balik ... dah ngantuk sangat ler tu ... Aisy dah terlentok-lentok kepala dia ... en.suami kata jom balik la .. kejap lagi nak abis dah ni ... nanti jem pulak semua berebut nak kuar kereta ... ok .. aku ikut jek ... hehe ... pastu singgah Amin Tomyam .. mengisi perut yang berkeroncong .... makan timeeeee ... hehe

Papa Rock Ramli Sarip tengah mendendangkan lagu Jikalau Bercinta ... suara still power walaupun dah berusia ... cayalah papa rock ... hehe

2 comments:

Pak Kadut said...

terima kaseh kerana sudi datang... (:
kalau ada yg kurang, pohon maaf dari kami crew persembahan. (:

aznanie said...

salam pak kadut ...

sama2 ... adat ler kan kalau ada yg terkurang or yg tak puas ati tu .. hehe ... kitaorg enjoy jek malam tu ... persembahan semuanya power2 ... artis veteran memang sesuai ngan org veteran cam kami ni ... hehe .. tapi rasa terkilan sebab tak dpt tgk persembahan mas idayu ... hehe .. syabas dan tahniah kerana berjaya mengadakan konsert yg begitu hebat sekali ... diharap tahun depan ada lagi konsert SIJORI nih yerrr

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...