Thursday, June 07, 2012

Makan At Abah Beriani House Bandar Baru Uda

Kawan facebook letak gambar tengah makan nasi beriani kat restoran Abah Beriani House ni .. terliur melihat gambar nasi beriani tu .. tanya kawan tu lokasi restoran ni ... dia cakap kat Bandar Baru Uda .. so, cari la map kat google map .. dah dapat petanya terus set kat GPS .. dan hari ini berkesempatan untuk mencuba nasi beriani kat situ ...
Restoran Abah Beriani House BBU ...



View Tempat Makan in a larger map


Kami gerak dari umah kul 9 pagi ... bukan nak pergi makan aje .. ada urusan lain sebenarnya .. jadi, selesaikan urusan semuanya dan kemudian gi cari restoran Abah Beriani House tu ... nak dijadikan cerita .. berpusing kami mencari lokasi yang dimaksudkan .. kalau ikut GPS kami dah sampai kat lokasi tapi yang kami jumpa adalah belakang bangunan kedai .. haha .. cam mana itu .. jalan dah betul .. kedai tak de .. en.suami pusing-pusing sekitar situ .. dari belakang ke depan .. ke belakang semula .. last-last gi bangunan depan sekali .. en.suami yang nampak signboard dia .. humaaaiii .. dah pudar kala signboardnya .. tak perasan pun kalau pandang sekali imbas .. haha .. sebelah dia kedai barangan perkahwinan .. best .. aku sukeee .. hehe ..
Pemandangan dalam restoran Abah Beriani House semasa kami tiba ... lenggang sebab lum lunch time lagi ... awal lagi .. baru kul 11 lebih ...

Di sudut hadapan restoran terdapat produk kuih-kuih tradisional .. rempeyek, tart gulung, tart nenas dan beraneka kuih-kuih tradisional melayu ...
 Kaunter pembayaran di penuhi dengan produk-produk kuih tradisional dan berbagai barangan makanan yang lain ...

Kami berempat beranak masuk dalam kedai .. aiikk .. tak de orang pun .. baru bukak kedai ke .. masa aku sampai tu dalam kul 11 lebih la .. kami pun order apa yang nak di makan .. kat dalam restoran Abah Beriani House ni memang tak de  makanan lain selain produk nasi beriani  .. so, order nasi beriani gam ayam masak merah 2 set, papadom 4 keping ngan air minuman .. tu jek .. anak-anak tak nak makan ... dah kenyang makan sarapan pagi tadi ... dia orang bedal papadom jek ... mama ngan abah dia jek yang makan nasi beriani tu ...
 Sempat berposing sebelum makanan yang diorder tiba .. hehe ..

Sampai aje makanan yang diorder ... kami terus makan .. sedap nasi berianinya ... tak banyak minyak ... rasa sedap ... tak muak makan banyak .. hehe ... makan tak toleh kiri kanan .. haha .. anak-anak makan sesudu dua jek ... diaorang ni kalau KFC laju ler ... meratah ayam suka lerr ... kalau gi pizza pun bukan makan piza .. just makan sup dia jek ... tak pe la ... merasa juga la nasi beriani yang sedap ini ... bukan leh selalu datang pun .. jauh woooo .. hehe .. dah try makan dan terbuki kesedapannya ... berbaloi dengan harganya ... hehe ...
Air minuman yang kami order ... air tembikai untuk mama ... air laici untuk aisy dan carrot susu untuk en.suami ... ayen cokang air laici aisy ... sebenarnya dia nak air 100 plus tapi segan nak cakap ngan budak amik order tu .. suh mama cakap .. mama tak nak cakap .. haha .. sian dia ...
 
Makanan yang kami order dah sampai .. 2 set nasi beriani gam ayam masak merah berserta papadom ... yummyy .. nampak sedap ...
Nasi beriani gam ayam masak merah .. ayamnya sembunyi dalam nasi .. segan kot .. haha
Papadom dan acar timun nenas dan kuah beriani ... menambah kesedapan nasi berani gam ni ...

 
Ayen makan papadom jek ... sedap papadom dia .. berasa rempah ratus dalam papadom tu .. sesuai di makan begitu sahaja atau di makan bersama nasi beriani .. marveles laaaa ... hehe
 
 Tak sampai setengah jam ... dah licin nasi berianinya .. hahaha ... terbukti kesedapannya .. walahhhh .. hehe ...


3 comments:

hajiMete said...

meriahnyerr uoolss.. ehhee

Anonymous said...

haha~ terbaek! :D

Papa-NtiQ said...

hi aznanie....saya biase lalu kat sini tapi tak ada kesempatan nak try makan...tak jauh dari angsana kan....nampak cam sedap jer
nasi beriani gam memang femes kat johor terutama di area batu pahat dan muar. Saya baru jer upload pics masa makan beriani gam kat Tangkak...bagi saya yg paling best tapi kurang dikenali.
Senang2 tu singgah la yer blog saya di www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal makan, makan dan makan hehe..takde topik lain.
Nanti follow yer blog saya TQ TQ TQ

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...