Sunday, March 04, 2012

Meraikan Birthday Tam Di Papa Chili Cafe

Birthdaynya dah lepas ... tapi tak salah kan meraikannya lambat sikit ... hehe .. Tam baru balik dari Pahang .. jadi, kebetulan Akma pun balik minggu ni .. dia pun plan nak makan-makan sempena birthday dia ... tempat yang menjadi pilihan adalah di Papa Chili Cafe Chop & Grill Sungai Rengit ... kedai makannya terletak betul-betul berhadapan dengan Maybank Sungai Rengit ... satu-satunya western food yang halal di situ ... aku dah try makan beef stik kat sini .. best .. sedap ... sos dia lah sedap .. tapi kena makan masa panas .. dah sejuk tak berapa sedap dah rasanya ...
 Inilah dia Papa Chili Cafe ... ini pintu masuk utama .. bahagian belakang yang paliing digemari oleh pelanggan ... sebab ianya menghadap laut ...

Dapur memasak terletak di hadapan kedai ... macam senang jek tengok pak cik tu masak .. hehe ...

Masa kami sampai, dah ramai pelanggan yang sedang menikmati makanan .. kami amik meja batu yang paling ujung .. bukan apa senang nak snap pic ... tapi suasana gelap la sikit ... amik gambo kena pakai flash .. memula orang pandang jugak .. lepas tu lantak le nak wat apa pun .. hahaha ...
Birthday Girl, Tam bersama suaminya, Nua ...

Ok .. aku order Tepan Beef ... first time ni makan ni .. nak rasa semua yang dalam menu ... hehe .. Akma dan besday girl, Tam order Chicken Chop .. Ayen dan Nua order Beef Stik ... untuk en.suami yang sedang bekerja aku bungkuskan Beef Stik ... ok ... tu jek ....
 Akma berposing dengan air-air yang diorder ... semua mintak air buah kecuali Aisy mintak horlick ais ... haha .. lain dari orang lain la dik ....
 Muka tak puas hati ... sebab dapat ayam bahagian dada .. dagingnya tepu tak macam bahagian peha ada lembut sikit dagingnya ... Tam la untung .. dapat bahagian peha ... hehe .. makan jek la Akma ... nak buat cam mana ... kannnnn
 Ayen makan Beef Stik ... bersungguh-sungguh dia memotong guna pisau .. ya la kan .. selama ni makan mana pernah guna pisau ngan garpu cam tu ... haha ... Aisy pulak tak nak makan ... nyacau Ayen jek ... makan sos guna jari ... main-main aje ...
 Sempat posing tu ... mulut penuh dengan Chicken Chop ... jangan bersembur sudah yerrrr ... hahaha
 Inilah Chicken Chop .. bersama sayur dan kentang bentuk wedges ...
 Ini Beef Stik .. bersama sayur dan kentang jugak
Ini pulak Tepan Beef ... pun dihidangkan bersama sayur dan kentang separa masak jugak ...

Tepan Beef disediakan dalam hot plate yang dialas dengan dulang kayu ... daging lembu yang dipangang .. dipotong sederhana besar berbentuk kiub ... dihidangkan bersama sayur kobis dan lobak yang dimasak menggunakan minyak zaitun dan bahan-bahan nya ... juga kentang separa masak ... dicurah brown sos di atas nya ... begitu sedap rasanya ... dagingnya lembut ... berasa brown sosnya ... memang menjilat jari lah Tepan Beef ni ... terima kasih Tam sebab sudi open table untuk kitaorang ... minggu depan open table bersama mak ngan abah pulak .. kali ni mak ngan abah tak ikut sebab diaorang tak nak makan makanan western cam gini ... hehehe ... minggu depan kita pekena ikan bakar tepi pantai pulak ya .. besttttt ...

2 comments:

shark said...

salam perkenalan dari saya :)

aznanie said...

salam perkenalan ...
Thanks sudi singgah blog akak and sudi komen .. singgah la selalu yer ..

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...