Tonton Video Masak Udang Tumis Cili Padi Kacang Buncis
Udang Tumis Cili Padi Kacang Buncis
Bahan-bahan :
- 200 gram udang - buang kulit
- 8 batang kacang buncis - potong sedang
- 4 biji bawang merah - tumbuk
- 3 ulas bawang putih - tumbuk
- 3 biji cili padi merah - potong serong
- 5 biji cili hijau - tumbuk
- 1 sudu besar sos ikan
- garam dan serbuk perasa secukupnya
- 100 ml air
- minyak masak untuk menumis
Cara buat :
- Panaskan minyak masak
- Tumis bahan tumbuk dan cili merah hingga garing
- Masukkan udang
- Kacau dan biarkan seketika
- Masukkan kacang buncis
- Kacau sebati
- Masukkan sos ikan dan perasakan dengan garam dan serbuk perasa secukupnya
- Masukkan air dan kacau sebati
- Biarkan kacang empuk seketika dan kuah pekat
- Angkat dan hidangkan
- Siap
0 comments:
Post a Comment