Tuesday, February 11, 2014

Happy Birthday Ayen

 Besday boy, ayen ... happy besday yer ayennn ...

Happy .. happy ... happy birthday untuk bujang sulung aku, ayen .... genap usianya 13 tahun pada 6/2 yang lepas ... dah bujang anak mama ni ... sekejap jek masa berlalu ... rasa cam baru jek sambut birthday dia yang pertama ... waaahhhh ... 13 tahun yang sudah tuuuuu ... apapun mama ucapkan selamat hari lahir untuk ayen ... semoga panjang umur ... semoga murah rezeki ... semoga menjadi anak yang soleh dan mendengar kata mama dan abah ... semoga diberkati hidupmu dunia dan akhirat ... juga semoga diberikan kesihatan yang berpanjangan untuk ayen meneruskan alam persekolahan dengan ketenangan ... aminnnnn

Taun ni tak de jemput kawan-kawan datang umah seperti taun-taun sebelumnya ... just potong kek dan makan kat luar jek la ... sambut bersama keluarga jek ... mama belikan oreo cheese cake ... muka doraemon lagi ... hahaha ... aisy suka betul ... cam dia pulak besday boynya ... hahaha
Oreo Cheese Cake ... ayen yang nak kek ni ... cuma mama yang suh wat muka doraemon ni ... cam bebudak pulak nampaknya ... mama tak perasan anak bujang mama dah beso ... hehehe

Malamnya, gi pizza hut ... celebrate makan pizza ... atas permintaan mama ... abah bawak kami semua gi makan pizza hut kat Johor Jaya ... hehe ... nak makan cheese powder ... hahaha .... letak dalam sup ... besttt ... jakun sebenarnya ... haha

Ayen nak try pizza keluaran terbaru ... Golden Fortune kot kalau tak silap ... ada isi ketam ngan penyepit atasnya ... hahaha ... paling best air dia ... air strawberi ngan daun pudina .... besttt plus sedapp ... haha ... tapi roti pizzanya tak macam pizza yang biasanya ... ada keras sikit ... tak gebussss ... hmmm ... ikutkan ajek la permintaan besday boy ... yang paling tak best .. dia tak makan pun ... dia makan sup ngan kepak ayam aje ... cisss ... abah dia paksa dia makan sepotong ... baru dia nak makan ... tu pun tak habis ... hahaha ... apa pun tak buleh ayen ni ...
Pizza baru .. leper jek .. tak gebusss .. rasa buleh la sedap ... permintaan besday boy ... ikutkan jek  la ... lain kali baru order pizza kesukaan mama yerrr ... hehe

Ni makanan dalam set pizza baru ni ... yang ni mama suka ... kentang goreng ... bebola sayur ... yang mangkuk tu apa tah nama dia ... inti dalam dia tuna ... hehe ... habis mama bedal ... 

Air strawberi ada daun pudina ... nampak tak dalam jag tu ... ait tinggal separuh ... sedap kannn ... minum banyak ler .. hehe ...

Ni sepotong pizza dalam pinggan mama ... nampak menyelerakan tak??? hehe

Besday boy, ayen ... tunjuk hadiah besday dari mama .. jam G-Shock ... dia nak kala putih ... tapi malangnya dah habis pulak kala putih ... kala hitam pun buleh kata dia ... cantik jugak ... ada gaya tak???

Zara yang omeeiii ... sian dia ... orang makan dia tengok jek ... main kain dia ... nanti Zara dah beso baru leh makan kannn sayang ... hehe

Lepas makan gi giant .... suh ayen cari hadiah besday dia ... dia ada mintak nak bola sepak ... tapi kat giant tu tak banyak pilihan ... nak kasut bola pulak ... pun sama ... tak banyak pilihan ... yang ada tu tak cantik dan tak sesuai ngan kaki dia ... last-last dapat baju bola JDT sepasang .... siap baju ngan seluar sekali ... suka dia ... huhu ...

Ayen melilau mencari apa yang dia nak ... abah dia dah sound awal ... no kereta control ... hehe ... sabo jek la ... 

2 comments:

Mar Mansor said...

happy birthday ayen..dah bujang dah 13 tahun tu..
sedap kek..

Nanie Noraini said...

salam Mar Mansor ...
terima kasih yer Mar ... haah kan .. dah bujang trang tang tang ... nasib baik tak bawak sikat kat kocek lagi ... hahaha ...

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...