Sunday, February 24, 2013

Susu Untuk Pregnant Mama ...

Mulakan hari dengan segelas susu ... hehe ... rutin setiap pagi dan malam ... segelas susu ... untuk beri khasiat pada baby dalam kandungan ... gituuuu ... hehe ... jom tengok susu yang pernah dan sedang diminum oleh aku ... hehe ...

Masa first pregnant dulu ...  aku minum susu jenama Anmum ....Anmum Materna untuk mama-mama pregnant ... bertin-tin susu habis nak nyampaikan ke baby lahir ... hehe ... nasib baik tekak buleh telan lagi susu ... hehe ... kalau tak sian baby kannn ... mama makan entah apa-apa jek kan ... menurut fakta yang aku pernah terbaca ... minum susu semasa pregnant buleh membantu pertumbuhan tulang baby dengan baik ... dapat menguatkan tulang dan mengebukan kulit bayi ... susu jugak dapat membantu menambah dan memekatkan darah untuk si ibu ... so ... mari minum susu hehe ...

 Second pregnant ... still minum susu jenama Anmum ... masa ni tekak mulai mengada-ngada ... maklum le .. ada pilihan perasa coklat pulak kan ... minum susu perasa coklat ... nasib baik tak sembelit .. haha ... masa pregnant yang first dulu ... pantang minum coklat .. mesti sembelit ... tapi rasanya masa second pregnant ni lasak sikit ... tak mabuk ... tak meragam ... emosi pun tak sensitif sangat ... tak kedekut .. hehe ... kalau dulu ... siap nyorokkan biskut bawah katil takut kena makan ngan abang ipar aku yang memang kaki licinkan biskut aku ... haha ... susu Anmum perasa coklat ni sedap rasanya ... tak rasa susu sangat ... tak rasa coklat sangat .. tengah-tengah antara rasa susu ngan rasa coklat ... cam mana nak cakap ea ... rasa sendiri la baru faham apa yang aku cakap ni .. hehe ...
 Third pregnant ni .... nak cuba jenama lain pulak ... aku try jenama Dumix ... untuk mama-mama pregnant ni .. susunya bernama Dumil Mama ... singkatan untuk Dumix, Milk and Mama ... rasanya sedap sangat ... betulll ... ada rasa cam perasa vanilla sikit .. tapi tak de pulak tulis perasa vanilla ... puas aku belek kat kulit luar susu ni ... hehe ... memang best ... sekali bancuh satu bekas yang tinggi (bekas air anak pergi sekolah) ... baru puas .. haha ...   untuk mencuba ... aku beli yang 480 gram jek .. dah terbukti sedap ni ... lepas ni leh ler beli yang 1 kg atau 2 kg ... hehe ... 

Susu memang perlu diminum oleh mama-mama yang sedang dan merancang untuk pregnant ... kebaikan yang sudah terbukti ... susu yang kaya dengan khasiat yang diperlukan oleh tubuh ibu dan baby dalam kandungan ... sooo ... mari minum susu ... sayang tubuh ... sayang baby ... hehe ... 


2 comments:

mardiana abu darin said...

salam...

nak kongsi cerita jugak..susu anmum materna diana minum ms pregy anak pertama. susu perasa coklat. ms tu minum suus tu jer. x mkn ape-ape suppliment pun.hihihi. tp berkat minum susu anmum tu, gg anak diana kuar awal. seawal umur 2 bulan. mesti korang x percaya kann. Diana lgklah x percaya. Jatuh risau pun ade. Sampai g bwk klinik. Giler sekejap. bwk-bwk g jumpe doktor..die kata kemingkinan ms pregy diana teramik lebih kalsium. hahahh...x berbahaya pun.

http://apapayahsangat.blogspot.com/

Norliza Kamarudin said...

Ada yg ckp mnum anmum anak akan jd bsr msa lahir. Betul ke ni? Bru je beli sekotak tp nk mnum je la apa pun keadaan psl dh beli

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...