Friday, April 28, 2006

Handphone yang pernah aku miliki!!

Tadi aku menemani kak long ku pergi ke kedai handphone. Kawan kak long yang nak beli handphone. Kami pergilah tengok-tengok kalau ada yang berkenan.

Sebut pasal handphone ni, aku nak ceritakan lah pasal handphone yang pernah aku miliki. Handphone pertamaku jenama Ericsson GH688 yang ku miliki pada tahun 1998. Masa tu, harganya dalam Rm 900 lebih.


Handphone keduaku pula ialah Nokia 1100 . Aku miliki pada tahun 2004. Harganya dalam Rm 280 aje. Bentuknya kecil dan mudah dibawa ke mana-mana. Aku sangat meminatinya.

Dan handphone aku yang sekarang ni adalah LG C3300. Aku tukar beli dengan handphone Nokia aku. Bukannya apa, aku memang suka handphone yang jenis lipat. Lebih nampak ciri keperempuanannya. Memanglah nampak macam leceh tapi pada aku itulah yang uniknya. Apa pun lain orang lain pendapatnya. Ya tak?


Tapi sekarang ni aku terberkenan pulak dengan handphone Nokia 6111. Fuh! nampak elegan lah. Terpikat plak. Ada mp3, ada radio, kamera, ada video dan ciri-ciri lain yang menarik. Hmm ... bila lah nak dapat tukar handphone ni. Tak apa. Sabbarrrr.





Terkini (5/4/2011) :

Sekarang ni aku pakai handphone Sony Ericsson Spiro .. memori card 2 gb ... beso tu .. leh masuk lagu bebanyak .. huhu ... handphone ni jenis slider .. kala pink putih .. best .. feminine gitu .. huhu .. kamera tak besar cuma 2.0 megapixel jek .. ala handphone ni murah jek .. hehe .. boleh le untuk golongan orang-orang seperti aku nih .. aku tak cerewet sebenarnya .. yang penting leh buat call, sms, amik gambo ngan dengo lagu .. aku mula pakai handphone ni bulan 4 tahun ni, maksudnya bulan lepas le .. akhir bulan .. jadi, belum sebulan pun ... hehe .. setakat nih aku cukup berpuas hati dengan handphone aku nih ... walaupun banyak komen yang tak best mengenai hp nih yang aku dengo .. huhu .. tak kisah la tu .. asal aku bahagia sudah .. haha ...








Up date lagik (29/7/2011):

Ni handphone aku yang terbaru ... sempena hari lahir ku yang akan datang ... advance dari en.suami ... huhu ... thanks en.suami ...

Handphone lama aku ni baru pakai 4 bulan ... masih baru lagik .. tak de calar-calar lagik ... maklum le .. aku ni sopan santun orangnya ... haha ...

Ni first handphone touch screen aku ... selama ni pakai yang biasa jek ... handphone lama aku dulu, jenama Samsung jugak .. Samsung Ultra pun half touch screen ... nak taip sms pakai tekan key pad le ... rasa teruja sangat dapat handphone touch screen ni ... hehe ...

Nama handphone ni ... Samsung Corby II GT-S3850 ... ada wifi kata en.suami ... boleh baca facebook di atas katil ... haha ... boleh tulis blog tak kat sini??? hehe ...








Handphone Samsung Corby II aku ni kala pink pekat ni cover belakang dia .. dapat percuma cover hitam ... incase kalau jemu kala pink ni ... leh tukar kala hitam pulak ... hehe ... likeeeee it sesangat ... thanks en.suami ... loooveee youuuu ... muuuuahhhh ... haha ..

1 comments:

eko mulyono said...

I really appreciate the positive lift I get from your blog. Have a blessed and grace-full day! Cara Mengatasi HP yang Restart Sendiri

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...