Ada lebihan daging yang dah diperap dengan serbuk kari ... lebihan masa main bako-bako ari tu ... fikir-fikir apa yang boleh dibuat dengan daging tu yer ... nak masak kari daging yang biasa buta tu tak leh .. en.suami tengah pantang masakan bersantan ... jaga kesihatan katanya ... hehe ... tiba-tiba teringat masakan kari kering mak .. soo .. cuba-cuba la buat ... kot-kot sedap kannn ... dan alhamdulilah ... memang sedap bila dah jadi ... lawan dengan kangkung tumis belacan ... perrhhh ... makan tak hinggat ... hehe ... jom layan resepinya ...
Mak ... tolong ... sakit gigi ... hehe ... dah tua rentung pun masih panggil mak kalau sakit eaa ... gigi gerham kecil yang sakit ... alkisahnya giginya dah tinggal tapak jek ... serpih sikit-sikit ... lama-lama tinggal la tapak dia ... tapi yang menjadi masalahnya ... akarnya masih kuat ... tu yang tak tergugat sikit pun tapak dia ... haaa .. cam mana nak buat????
Suka makan ikan ... tapi kalau kena ikan yang bau hanyirnya terkuat ... tu yang tak suka ... satu rumah berbau ... contoh ikan yang berbau hanyir teramat ialah ikan parang ... abah memang suka makan ikan parang ... masak asam pedas kata dia ... memang ler isi dia sedap ... tapi tulang berselirat kat dalam ... ditambah bau hanyir sebab kulit dia berlemak ... melekat kat tangan bau dia yang harum tu kannnn ...