Friday, July 18, 2014

Resepi Daging Goreng Berlada

Hajatnya nak wat kari daging tapi masa tak mengizinkan ... terpaksa pikir menu yang lain .. yang mudah dan cepat ... so datang idea buat daging goreng berlada ni ... mudah dan sedap ... jom layan resepi daging goreng berlada aku ni ...

Daging Goreng Berlada

Resepi Ayam Masak kicap Simple

Masak untuk sahur ni haruslah yang simple-simple aje ... yang penting sedap dan boleh diterima tekak ... anak-anak terutamanya ... terkulat-kulat nak ngabiskan sepinggan nasi ... sian pulak nengoknya ... memandangkan anak-anak gemar makanan yang berkicap .. makanya semua menu ada kicap .. haha ... jom layan resepi ayam masak kicap simple aku ni...

Ayam Masak Kicap Simple

Sunday, July 13, 2014

Resepi Daging Masak Kicap

Resepi yang cukup ringkas tapi sedap ... ni wat makan sahur ari tu ... bertambah nasi walaupun tekak kelat baru bangun ... hehe ... jom layan resepi daging masak kicap versi aku ni ...

Daging Masak Kicap

Wednesday, July 09, 2014

Resepi Ayam Masak Kurmak

Ni lauk sahur kelmarin ... masak ayam kurma sebelum tidur .. panaskan jek waktu makan sahur ... mudah sungguh ... sedap pulak tu ... tak pedas sangat .. sesuai untuk bebudak ... dulu-dulu tak berapa gemar makan ayam kurmak ni ... tapi dah semakin berumur ni suka pulak .. hehe ... jom layan resepinya ...


Ayam Masak Kurmak

Saturday, July 05, 2014

Resepi Donut Sambal

Donut sambal ... first time buat ni ... tam yang nak sangat .. dia yang buat donutnya .. aku just sira sambalnya aje ... buleh tahan rasanya walau pertama kali membuatnya ... tapi sebenarnya donut yang adik aku buat ni memang sedap ... gebu jek ... terasa kegebuannya ... nak suh dia buat lagi la ... hahaha ...

Donut Sambal

Sahur : 2 Ramadhan Hingga 7 Ramadhan 2014

Entry pertama di bulan ramadhan ... biasalah tentang makanan ... sahur menyahur punya bab ... kumpul seminggu baru buat posting ... kalau tak hari-hari ada gambo makanan ... hehe ...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...