Garlic Bread / Roti Bawang Putih
Bahan-bahan :
- Roti Perancis - potong sederhana tebal
- Bawang putih - rebus dan cincang sedikit kasar
- Mentega / margerin
- Gaulkan bawang putih yang telah direbus dan dicincang sedikit kasar bersama mentega atau margerin ( saya tak letak daun parsley sebab tak suka bau dan rasanya .. hehe)
- Sapukan di atas permukaan roti (jika roti ada dua permukaan, sapu kedua-dua belah roti)
- Siap proses menyapu roti, bakarlah dalam oven pada suhu 160c selama 15 minit atau sehingga roti tadi nampak garing.
Makan garlic bread dengan sup krim macam ni baru ngam .. hehe ...
kalau xcelur bawang putih ok ker?
ReplyDeletesalam gadis bertudung merah ...
ReplyDeleteterpulang pada citarasa masing2 ... nak celur boleh .. tak nak pun tak pe .. tapi rasanya lebih sedap dicelur sebab bawangnya menjadi lembut dan mudah melekat pada permukaan roti ... gituuuu ...
terima kasih sudi singgah blog akak dan beri komen yer .. cuba la buat yer ... semoga berjaya
will try ! Thanks for the recipe :)
ReplyDeletekeren
ReplyDeleteMcm mna nk buat sup krim tu
ReplyDeleteDaun parsley tu dau sup ke daun ketumbar?
ReplyDelete